вівторок, 14 березня 2023 р.

Міжнародний день числа Пі

Відзначення свята в Ставчанському професійному ліцеї

День Пі — неофіційне свято, присвячене числу π. Воно святкується 14 березня, оскільки в прийнятому в США форматі записується як 3.14, що є трьома першими розрядами числа π. У цей день на честь числа читають хвалебні промови, говорять про його роль у житті людства, печуть та їдять пі-ріг ("Pi-pie" - англ.) із зображенням грецької літери π або з першими цифрами самого числа, п'ють напої та грають в ігри, що починаються на "π", вирішують математичні головоломки і загадки. 

Учні ліцею, під керівництвом викладача математики, Оксани Довганюк, також долучилися до святкування: поглибили знання з історії математики, розв'язували логічні задачі, змагалися в розв'язуванні математичного лабіринту.

Фотозвіт

Відзначення свята в ВПУ-3
До Міжнародного дня числа Пі у Вищому професійному училищі № 3 проводиться конкурс віртуальних плакатів.

Відзначення свята в ЧПМЛ

До Міжнародного дня числа Пі викладач математики ЧПМЛ Федірчик Л.Я. провела дайджест «Число Пі – це хаос, записаний цифрами». Разом зі  здобувачами освіти першого курсу за допомогою інтерактивного плакату Genially згадали історію виникнення числа Пі, послухали як звучить число Пі, переглянули пам’ятники цьому загадковому числу  та поділилися цікавими фактами про математичну константу. (Детальніше)



Немає коментарів:

Дописати коментар